Pinned post

in english:

I'm Ulf, a very tall hobbit from

Married, father of 3.

Stuff I'm into:
- mostly with
-


- mostly and

I do stuff with and some to make beautiful .

Diagnosed with (more specifically ADHD-PI) last year, which made a lot of my weird personal traits make more sense.

Pinned post

Ny på dansk

Hej, jeg er Ulf, en slags meget høj hobbit.
Gift, far til 3 (næsten) voksne børn.

Kan lide:
* musik. Noget der larmer, noget der er stille, noget midt i mellem.
* bagning.
* ølbrygning.
* bøger / tegneserier / film / tv. Helst med rumskibe og / eller drager.
* renoverer mit gamle hus ude på landet. Bruger også meget tid i haven.

Jeg arbejder med at lave e-bøger, så masser af html, css, xml og lidt python.

Nyligt diagnosticeret ADHD-PI (tidligere kaldt ADD).

Ah, min nabo der bruger sin motorsav i en 50 hestes brandert. Nævn en mere klassik combo.

Vi har i øvrigt høstet 2-3 kg alene på den fold hen over sæsonen, vil jeg tro. Og der er nogle at plukke igen i weekenden.

Show thread

I dag høstede vi igen markchampignon i genboens hestefold. Da vi fik plukket lidt flere end vi havde brug for til aftensmaden, er jeg gået i gang med at fermentere overskuddet. Det er ret nemt, man afvejer svampene og tilsætter salt svarende til 3-5% af vægten. Så forsegler man det hele i en vaccuumpakket pose, alternativt kan man bruge et glas. Om en uge er der fermenterede champignon. @fermentering

Jeg har sgu pres på over træpillesituationen. Priserne er mere end tredoblet, der er meget få steder der overhovedet har noget på lager og regeringen nævner aldrig opvarmingsformen når de snakker om hjælp.

Ja, vi har lige købt et læs, men det slipper jo op på et tidspunkt (nok ikke i år, dog). Så må vi bare ... håbe på at det er løst til den tid. Fedt.

Jeg glæder mig til musik-AI'er bliver ligeså udviklede. Kan ikke vente med at høre, hvordan Careless Whisper ville lyde, hvis det var Dragonforce, der havde skrevet den.

Show thread

Ellers havde jeg optur over dette kort over universet, som jeg fik den til at lave forleden:

Show thread

Prompt til alle billeder "Disney+Pixar style movie poster of [navn] + Pixar animated movie poster, unreal engine, Cinematic lighting, 3D graphics rendering, Ambient Occlusion, --ar 9:16 —creative --video --testp --upbeta"

Show thread

(Reader V2 er stadig bundet til Storytel, så man skal have en konto for at bruge den.)

Ville jeg købe en Reader v2 hvis jeg ikke arbejdede i biksen og ledte efter en ny ebogslæser? Nok ikke, men når den lander i skødet på en, er den fin.

Den er også ret nem at bruge, så har man en ikke-så-god-til-tech-person, der godt kunne bruge en e-ink reader (med indbygget bluetooth til lydbogslytning) og har en Storytel-konto, er den også et fint bud.

Show thread

For en del år siden fik jeg en Storytel Reader af mit (ene) arbejde (som jo er ejet af Storytel). Det var ikke en særligt god dims til mig, den var langsom, holdt ikke batteri særligt godt og så er der hele "bundet til Storytel"-delen.
Nu fik jeg en Reader v2, og det er en noget anden oplevelse. Bedre skærm, (lidt) hurtigere og nu kan man sideloade sine egne epubs (via Storytels hjemmeside og kun en af gangen, men fremskridt!). Den tror jeg godt at jeg kan blive venner med.

Venlig information til nytilkomne:

Der findes nu en #fediverse-gruppe der omhandler #fermentering: @fermentering

Hvis man følger gruppen, vil man modtage alle beskeder sendt til @‍fermentering‍@‍a.gup.pe uanset om man følger afsender.

Hvis man selv nævner @‍fermentering‍@‍a.gup.pe i en besked, vil den blive sendt til alle der følger gruppen.

Jeg har sat et par “ZERO WIDTH JOINER” ind i de to fore­gående afsnit for at hele gruppe­adressen skal blive vist, så klik på et klik­bart link for for at følge gruppen: @fermentering

Læs evt. mere om Guppy-grupper her: https://a.gup.pe/

Til gengæld har jeg sendt en relativt stor pull request afsted i dag på nogle - hvis jeg selv skal sige det - virkeligt svedige ændringer, jeg har lavet på vores inhouse e-bogsgenerator.

Show thread

Når man finder en bug i koden på en python-extension man bruger, får lavet en detaljeret bugreport på github .... og lige inden man poster sin bugreport, finder man den fejl i sin egen kode, der laver problemet. Arhmen altså.

A pro pos søstre, så er min ene søster væver og kigger lidt på at sælge nogle af sine kreationer online. Nogen af jer, det har input til, hvor og hvordan det gøres smartest?

Show thread

(planen er, at være fælles om udgifter og dermed kunne få plads til alle vores ok pladskrævende hobbyer - og så det der med ikke kun at være os selv)

Show thread

Fruen og jeg overvejer helt seriøst at lave et bofællesskab sammen med to af mine søstre. Det bliver ikke lige nu fordi vi ikke kan sælge vores hus nu uden grotesk tab/gæld, men det er fedt at have noget at drømme om og med tiden lave planer om.

Dagens -billede.

(prompt "the green man, lord of the forest, standing in an autumn forest")

Show thread

Øl-toot: jeg drikker en helt forrygende triple fra det for mig ukendte belgiske bryggeri Brouwerij De Dochter van de Korenaar. Den hedder Finesse og har mine varmeste anbefalinger. 5/5.

Men taget i betragtning hvor meget jeg arbejder med regex, så burde jeg være meget bedre til det nu. Godt vi har "søgning på internettet".

Show thread
Show older
Helvede

Velkommen til Helvede, fediversets hotteste instance! Vi praktiserer mørk meme-magi og shitposter langt ind i de dybeste afgrunde. Hatespeech tolereres ikke. #helliswholesome Welcome to Hell, the hottest instance in the fediverse! We practice dark meme-magic and shitpost far into the abyss. Hate speech will not be tolerated. #helliswholesome