Follow

Jeg har lavet mjødurt-saft. Det smager godt, men jeg har intet at sammenligne det med. Mjødurt smager åbenbart kun som mjødurt.

@infonauten Mjød... saft? Er det sådan en vikinge-alkoholfri-øl-sag?

@fanden mjødurt er en plante, som man kommer i mjød for at give den smag. Smager sådan lidt parfumeret. Hyldeblomst på crack.

@infonauten
#cphgarden bemærkede jeg, at der blev solgt mjødurt i små potter, til ganske høje priser. Eventuelt kunne man sanke frø i naturen, og sprede dem på matriklen.
@fanden

@Chris @fanden jeg har pænt mange frø om en måneds tid. Siger det bare.

@infonauten @fanden der skulle være lidt acetylsalicylsyre i, så at den er svagt smertelindrende. Også som saft har jeg hørt. Og at der er en teoretisk risiko for at drikke for meget af den grund.

@asgeraabenhus @fanden oh, god info, tak! Jeg har for en gangs skyld under-researchet.

@infonauten @fanden min urtebog - som plejer at være lødig - siger, at mjødurten har navnet fra at man tidligere, af hensyn til lugten, brugte den til at skrubbe ølbryggekarrene. Men her stoler jeg mere på din forklaring.

@asgeraabenhus @infonauten @fanden Vi kallar den örten för älggräs, och jag tror att det är just salicylsyran som ger den säregna smaken, för det nordamerikanska bäret tuvvaktelbär (Gaultheria procumbens) smakar snarlikt och innehåller också salicylsyra.

Sign in to participate in the conversation
Helvede

Velkommen til Helvede, fediversets hotteste instance! Vi praktiserer mørk meme-magi og shitposter langt ind i de dybeste afgrunde. Hatespeech tolereres ikke. #helliswholesome Welcome to Hell, the hottest instance in the fediverse! We practice dark meme-magic and shitpost far into the abyss. Hate speech will not be tolerated. #helliswholesome